SZÁSZ RAMÓNA

Szász Ramóna

Szász Ramóna

Meg mered kérdőjelezni a saját véleményed? A válaszod eldönti, változás jön-e az életedbe, vagy marad minden a régi.

2019. augusztus 02. - Szász Ramóna IBELC

Te mit láttál meg a képen először, a vázát vagy az arcokat? Egy idő után viszont mindkettőt egyszerre látod, nem? Így van ez a dolgokról kialakított véleménnyel is: a nézőpont meghatározza, mit látunk.

A valóság, amit érzékelünk, az érzékelésünkön alapul. Ám ha nézőpontot váltunk, akkor másképp értelmezzük azt, amit érzékelünk, ezzel pedig a valóságról kialakított kép, a perspektívánk is megváltozik.

Hibázhatunk, ha azt gondoljuk, a mi véleményünk az egyetlen lehetséges nézőpont. Érzékelésünk ugyanis nem az egyetlen nézőpont, ahonnan egy helyzetet vizsgálhatunk. Ahogy látunk egy dolgot vagy helyzetetet, az meghatározza, mennyire hatékonyak leszünk kezelni azt, legyen szó akár tanulásról, üzletről, anyagi helyzetről vagy munkaerő képzésről stb. Minél szélesebb a látóköröd és minél több nézőpontból vagy képes egy helyzetet értelmezni, annál hatékonyabb leszel.

www.ibelc.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szaszramona.blog.hu/api/trackback/id/tr2414992294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása